Vestigii şi monumente istorice din zona Muscel:
Castrul Roman Jidova (Jidava)
Castrul este considerat ca fiind cel mai important fort de apărare de pe Limes Transalutanus, având rolul de a controla drumul ce trecea prin Pasul Bran. A fost construit între anii 190-211, în timpul împăraţilor Commodus şi Septimius Severus, fiind singurul castru de piatră de pe Limes Transalutanus.
Cetatea Geto-Dacică de la Cetăţeni
Pe partea stângă a râului Dâmbovita, la peste 700 m altitudine, arheologii au identificat un fost centru politic, militar si economic al geto-dacilor, o dava care a dăinuit din al treilea veac î.e.n. până în secolul al II-lea e.n. Era un bogat emporion, un centru de schimburi intertribale între asezările învecinate sau mai îndepărtate.
Cetatea Poenari
Cetatea Poenari a fost reşedinţa secundară a lui Vlad Ţepeş, fiind construită ca post de fortăreaţă contra otomanilor. În prezent se află în stadiu de ruină. Cetatea este situată în apropierea barajului Vidraru, pe un vârf de munte. De aici se pot admira privelişti frumoase cum ar fi Barajul Vidraru sau Munţii Făgăraş, mai târziu devenind un „muzeu” pentru tot felul de vizitatori.
Mausoleul Eroilor - Mateiaş
O construcţie amplă care cinsteşte memoria eroilor români cazuţi în primul război mondial. Scări monumentale urcă spre turnul ce domină terasa. Se afla aici un osuar, o capela şi înauntrul muzeului diorame cu scene de pe front.
Crucile de piatră din Câmpulung
Ridicate în secolele XVII-XVIII, 37 de cruci votive din calcar, multe din ele ornate cu motive astrale, pot fi admirate şi acum în oraşul Câmpulung Muscel şi în împrejurimile sale. "Crucea Jurământului" şi "Crucea Părgarilor" sunt doar câteva din aceste comori conservate.
Monumente ale Eroilor
Monument situat pe Str. Republicii. A fost inaugurat în anul 1928 de către municipalitatea oraşului. Este opera sculptorului D. Măţăoanu, fiind compus dintr-un soclu din piatră de Albeşti, basoreliefuri cu scene de luptă şi statuie din bronz.