Râuri, lacuri, baraje
Râul Târgului
Râul Târgului este un râu care curge în judeţul Argeş, România. Îşi are izvorul în Munăii Iezer-Păpuşa, curge prin municipiul Câmpulung Muscel şi se varsă în râul Râul Doamnei în apropiere de Colibaşi. Râul Târgului se formează din două braţe: Cuca şi Bătrâna.
Râul Dâmboviţa
Este cel mai mare afluent (sub aspectul lungimii) al Argeşului, ce izvorăşte prin Valea Vladului din Munţii Făgăraşului. Pargurge la vest-est masivele Făgăraş şi Piatra Craiului, la nord, şi Iezer-Păpuşa, la sud, se orientează spre sud-est formând cheile de la Plaiul-Mare, înainte de a pătrunde în depresiunea Podul Dâmboviţei.
Râul Doamnei
Râul Doamnei este un afluent de stânga al râului Argeş. Este format la intersecţia dintre izvoarele Valea Rea şi Râul Zârna. Are o lungime de 98 kilometri şi în mod frecvent se usucă în timpul verii, din cauza lucrărilor din amonte, care au redirecţionat o parte din alimentarea cu apă spre un rezervor care deserveşte centrala hidroelectrică de pe Argeş.
Lacul şi barajul Râuşor
Barajul Râuşor este un baraj de anrocamente de 120 metri înălţime şi 380 metri lungime. Lacul şi barajul Râuşor se află într-o zonă superbă pe Râul Târgului la 12 km de Câmpulung, într-o zonă pitorească şi cu multe avantaje pentru turişti.
Lacul şi barajul Pecineagu
Barajul Pecineagu este un baraj de anrocamente de 107 metri înălţime şi 276 metri lungime, situat pe râul Dâmboviţa. Lacul de acumulare Pecineagu este situat pe cursul superior al râului Dâmboviţa, într-o depresiune dintre munţii Piatra Craiului şi munţii Iezer-Păpuşa.
Lacul şi barajul Vidraru
Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeş într-un decor mirific. La momentul inaugurării barajul a fost pe locul 9 în topul celor mai înalte baraje ale lumii, având înaltimea de 166,60 metri şi lungimea de 305 metri şi este traversat de 9 galerii orizontale interioare. Distanţa între Câmpulung şi Lacul Vidraru este de 78,4 km.